épületüveg fóliázás

Mire jó az ablakfóliázás?

Egy ablakcsere, körülményes és a pénztárcánkat sem kíméli. Ablakfóliákkal azonban könnyedén, és gyorsan javíthatjuk már meglévő ablakaink teljesítményét. Telepítésük nem igényel nagyobb felhajtást, hatékonyságuk pedig magáért beszél.

Hővédelem

Ablakfóliáink kiváló megoldást jelentenek, ha szeretnénk csökkenteni az ablakokon át beáramló hőt. A hőmérséklet csökkentés mértéke függ az ablakok fekvésétől, és számos egyéb tényezőtől is. További információkért lépjen velünk kapcsolatba!

UV védelem

A LLumar fóliák minőségi alapanyaguknak köszönhetően 99%-os mértékben visszaverik a nap káros UV sugarait. Az UV sugarak nagy mértékben károsíthatják az ember bőrét, de leginkább a gyermekek vannak kitéve ennek a veszélynek. Az ő bőrük sokkal könnyebben sérülhet az UV sugaraktól, negatív hatása azonban csak felnőtt korban fog jelentkezni, ezért sem foglalkoznak vele sajnos sokan.

Betekintés ellen

Sokan szeretnék meggátolni a kíváncsi tekinteteket anélkül, hogy redőnnyel, vagy függönnyel besötétítenék a lakóteret. Fóliával több megoldás is létezik a problémára:

  • Tükröző fóliával elegáns módon oldhatjuk meg a problémát, ráadásul a belátásvédelem mellett, nagyon erős hővédő tulajdonsággal is rendelkeznek eze ka típusok. Hátrányuk, hogy mindig a fényesebb irányba tükröznek, ez azt jelenti, hogy éjszaka, amikor kint sötét van, a szobában pedig felkapcsoljuk a lámpát, megfordul a tükrözés iránya, azaz kifelé nem látunk, de sajnos belátnak.
  • Dekorfóliákkal is megoldható a belátásvédelem, több típus létezi kezekből, a legnépszerűbbek a tejüveg hatású matt fehér fóliák. Bár kintről nem fognak átlátni rajta, de hátránya, hogy bentről sem.

Biztonság

Kifejezetten biztonsági célból gyártott fóliákat is megtalál kínálatunkban. Számos típusunk MABISZ által bevizsgált és engedélyezett, tehát vagyonvédelmi célból is alkalmazhatóak. Számos hazai intézmény, pl. bankok épületein, hatalmas üvegfelülettel rendelkező irodaházakon megtalálhatóak biztonsági fóliáink.

Több típus létezik ebből is, létezik teljesen átlátszó, észrevehetetlen, de akár hővédő tükrös is.

LLumar hővédő ablakfóliák

Típus

Hővédelem

UV védelem

Sötétség

RHE20 – kültéri ablakfólia

83%
99%
86%

R20 – beltéri ablakfólia

79%
99%
85%

RHE50 – kültéri ablakfólia

58%
99%
53%

R50 – beltéri ablakfólia

54%
99%
53%

Az adatok alapján jól látszik, hogy a kültéri fóliák hatásfoka jobb, hiszen az ablak külső oldalán fejti ki hatását. Bár a különbség nem tűnik nagynak, azt fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok szimpla üvegen lettek hitelesítve, egy modern, manapság már teljesen elterjedt háromrétegű ablak esetén a beltéri fólia hatásfoka sokkal kisebb értéket mutatna.